top of page
pexels-karolina-grabowska-4226875_edited

Na esthetiek komt functie. We voeren indien nodig een grondige oogmeting uit. We doen zowel een automatische oogmeting als een handmatige, zodat we tot de kern van het comfortabel en scherp zien gaan.

Al onze meetresultaten interpreteren we met de nodige expertise. U krijgt glazen die perfect zijn toegespitst op uw ogen: unifocaal, multifocaal, bifocaal, trifocaal, cilindrisch/astigmatisch, meekleurend, getint,... Wij hebben een glas voor elk oog!

In ons atelier slijpen we uw glazen perfect op maat en zetten ze in het montuur van uw keuze. Zo hebt u uw nieuwe bril in een oogwenk.

Lees meer over het belang van de juiste brilglazen.

Uitleg brillen en gl: Services
Eye Exam

Juiste brilglazen

De juiste glazen dragen in uw bril is van groot belang. Niet alleen voor comfortabel zien, maar ook voor het esthetische effect van de bril. Deskundig glasadvies is daarom een van de essentiële bouwstenen van scherp zicht, samen met een nauwkeurige oogmeting en een degelijke montage.
Optiek Vleeracker is hierin gespecialiseerd. In ons modern en volledig uitgerust atelier produceren en monteren wij brilglazen die perfect afgestemd zijn op uw ogen. Zo geniet u in alle omstandigheden van een comfortabel zicht met voldoende scherpte en contrasten zonder uw ogen te vermoeien.

Uitleg brillen en gl: Welkom
Phoropter

Het oog wil ook wat

Onze medewerkers adviseren u over de grote diversiteit aan mogelijkheden en welke voor- en nadelen eraan verbonden zijn. U hebt de keuze tussen standaard glazen of minutieus maatwerk voor brillen voor ver zien, leesbrillen, computerbrillen, zonnebrillen of sportbrillen.

Voor alle soorten brillen is er de keuze tussen enkelzichtsglazen, bifocale of multifocale glazen. Er zijn speciale beeldschermglazen, sportglazen, zonneglazen met optimale uv-bescherming,... Deze glazen zijn beschikbaar in mineraal glas of kunststof, al dan niet verdund, en in verschillende kleuren. Zonneglazen zijn er in bruin, grijs, groen, maar ook trendy pasteltinten en in een matte uitvoering of met spiegeleffecten.

De brilglazen kunnen bovendien behandeld worden voor bijkomende effecten: kraswerend, antireflecterend, zelfverkleurend, water- en stofwerend. Het is eveneens mogelijk een beschermfilter of spiegelcoating aan te brengen.

Uw brilglazen op maat van Optiek Vleeracker worden steeds tot in de puntjes toegespitst op de behoeften van uw ogen.

U bent uiteraard steeds welkom in onze winkel op de Vijfhoek in Mechelen om ons assortiment uitvoerig te bekijken. Of contacteer ons voor meer informatie.

Uitleg brillen en gl: Over mij
Eye Test Glasses

ZEISS

De perfectie van Zeiss

De uitzonderlijke kwaliteit van brilglazen van Zeiss is welbekend. Wij gaan dan ook bij voorkeur te rade bij Zeiss voor multifocale glazen, kantoorglazen of computerglazen.

Multifocale glazen laten u toe om tegelijk ver en nabij scherp te zien met een minimum aan vervormingen. Het Zeiss-gamma omvat een hele reeks standaardproducten, maar wij kunnen ze ook voor u op maat maken. Dan wordt er ook rekening gehouden met individuele vereisten rond gelaatsvorm en de positie van de glazen. Bij de standaardglazen zoeken wij het glas uit dat u het beste zicht geeft zowel veraf als dichtbij, maar zij worden niet verder geïndividualiseerd.

Maar ook voor een kleiner budget hebt u al multifocale glazen bij Optiek Vleeracker. Naast de Zeiss-glazen hebben wij ook een omvangrijk budgetgamma multifocale brilglazen.

Ontdek het volledige aanbod multifocale glazen van Zeiss hier.

Office lenzen van Zeiss

Kantoorwerk is niet altijd even handig voor brildragers, zeker niet met een leesbril of multifocale bril. Voortdurend heen en weer moeten kijken tussen gesprekspartners, papier en een computerscherm kan erg lastig zijn. Ofwel moet je je ogen overmatig inspannen, ofwel continu je bril afnemen en opzetten.

De kantoorglazen/bureauglazen/computerglazen van Zeiss zijn hiervoor de ideale oplossing. Zij laten toe om tegelijk te lezen en scherp te zien op middellange afstand. Dit glas biedt een comfortabel tussenzicht bovenaan in het glas en onderaan een ruim leesgedeelte. Elke kantooractiviteit zonder moeite, en zonder compromis!

Uitleg brillen en gl: Tekst
bottom of page