![Image by Stephan Henning](https://static.wixstatic.com/media/nsplsh_3e0ddbf3a39044ff933cfcf17463f1b4~mv2.jpg/v1/fill/w_490,h_328,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/nsplsh_3e0ddbf3a39044ff933cfcf17463f1b4~mv2.jpg)
LENZEN
Meer uitleg over de soorten contactlenzen vindt je hier
Zachte lenzen I Harde lenzen I Nachtlenzen I Keratoconus lenzen
PRECIESIEWERK
​
Het bepalen van de juiste contactlenzen voor uw ogen vraagt precisiewerk met de juiste meetapparatuur. Van keratometrie, een meting waarbij een topografische kaart wordt gemaakt van het oog, tot de grondige oogmeting waarbij de exacte contactlenssterkte wordt bepaald. Daarnaast wordt er steeds een biomicroscopie uitgevoerd waarbij we op microscopisch niveau je cornea of hoornvlies gaan beoordelen.
Van de gezichtscontrole tot de biomicroscopie tot de keratometrie: alles wordt bij Contactlenzen Vleeracker nauwkeurig opgemeten en in kaart gebracht. Al onze medewerkers beschikken over de vereiste kennis om de meetresultaten correct te beoordelen.
Dan zijn we slechts halfweg. Er moet ook rekening gehouden worden met het profiel van de gebruiker. Iemand met een hoge sterkte of met droge ogen heeft een ander type lens nodig dan diegenen die de lenzen maar sporadisch draagt. Elke dag lenzen dragen voor de komende 40 jaar of maar 1 keer per week bij het sporten? ’s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien of overdag lenzen dragen en elke maand vervangen? Iedere lensdrager vraagt een andere type lens.
Daarnaast is er de begeleiding. Het in- en uitnemen van de lenzen is een vaardigheid die we de klant eerst altijd nauwkeurig aanleren. En ook het onderhoud van de lenzen komt uitvoerig aan bod.
Elke 6 maanden nodigen we onze lenzendragers uit om te kijken naar:
Het pascomfort van de lenzen
De sterkte van de lenzen
De reactie van uw ogen op de lenzen
Uw tevredenheid over de lenzen