top of page
Eye Test

WHERE IT ALL STARTED

Dominic Vleeracker studeerde af in de optometrie in 1976 aan het IORT in Brussel. Slechts drie jaar later in 1979 richtte hij Optiek Vleeracker op op de Vijfhoek in Mechelen. Dominics echtgenote Janine stond vanaf 1980 ook in de winkel aan zijn zijde.
In de jaren daarna groeide Optiek Vleeracker gestaag langs vele mijlpalen en verwezenlijkingen. Vanaf 1982 werd Optiek Vleeracker verdeler van Zeiss-producten. In 1985 haalde Dominic met Cartier zijn eerste exclusiviteitscontract binnen. Tot op heden is Optiek Vleeracker de enige verdeler voor Cartier in het Mechelse.
In 1988 veranderde de optiekzaak zowel fysiek als op papier. Optiek Vleeracker ging van eenmanszaak naar BVBA, en Dominic ging van huurder naar eigenaar. Een goede zet op beide vlakken, want de zaken bleven goed gaan. De winkel kreeg zijn eerste opknapbeurt om aan de toenemende vraag tegemoet te kunnen komen. In 1997 werd de winkel opnieuw opgeknapt en werd ook het atelier onder handen genomen.
Het nieuwe millennium betekende uitbreiding met nieuwe diensten en nieuwe medewerkers. In 2006 werd een tweede pand aangekocht in de Onze-Lieve-Vrouwestraat om het nieuwe contactlenzencentrum in onder te brengen. Zo kwam er plaats in de winkel op de Vijfhoek voor een extra onderzoekskabinet.
Datzelfde jaar vervoegde Shkeiba Team Vleeracker. Een jaar later studeerde Kateline, dochter van Dominic en Janine, af als opticien en was ook zij in de zaak te vinden. 
In 2015 werd de winkel opnieuw verbouwd. De medewerkers kregen een groter, lichtrijk en aangenaam atelier dat uitgerust is om in alle huidige en toekomstige vereisten in de optometrie te kunnen voorzien.

WHERE WE ARE NOW 

Meer dan 40 jaar na de start kan Optiek Vleeracker terugkijken op een succesverhaal en met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.
Dominic Vleeracker en zijn echtgenote Janine genieten ondertussen van hun welverdiende pensioen. Ze hebben de fakkel doorgegeven aan dochter Kateline Vleeracker die de zaak heeft overgekocht. Zij wordt bijgestaan door een jong en enthousiast team bestaande uit Axel Sas, Michiel Vermeulen en Carolien Daems. Ook Kateline haar partner en rechter hand Femke Dralants kan je vinden in de winkel, als rechterhand en manusje van alles.
Allen delen zij de passie voor het vak, die zij met aanstekelijk enthousiasme in hun werk leggen. Dit hechte team gaat steeds op zoek naar het correcte advies, levert consequent nauwkeurig werk en haalt trots uit klantentevredenheid.
Het grote aanbod van Optiek Vleeracker wordt voortdurend vernieuwd en aangevuld. Regelmatige bezoeken aan vakbeurzen en goede contacten met ontwerpers en producenten garanderen dat het assortiment up-to-date wordt gehouden met technologische innovaties en nieuwe designs.
De klant kan rekenen op een professionele aanpak: een luisterend oor, persoonlijk en betrokken stijladvies, accurate metingen, gedetailleerde offerte, nauwkeurig werk en een efficiënte en correcte dienst na verkoop.
Optiek Vleeracker is gevestigd in Mechelen (Antwerpen) en staat ten dienste van klanten in Mechelen, Muizen, Boortmeerbeek, Heverlee, Schiplaken, Weerde, Zemst, Eppegem, Elewijt, Hofstade, Hombeek, Walem, Sint-Katelijne-Waver, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Bonheiden, Rijmenam, Keerbergen, Tremelo,...
Contacteer ons of kom eens langs in onze winkel in Mechelen.

Hello ! : About
bottom of page