Optiek Vleeracker logo
Optiek Vleeracker

Oogmeting

Bij Optiek Vleeracker krijg je een professionele oogmeting. Wij beschikken over meerdere onderzoekskabinetten waar wij in alle rust je ogen opmeten. Eerst met de autorefractor, waarbij we een computermeting doen van het oog, en daarna meten we zelf de sterkte volledig op. Alle medewerkers bij Optiek Vleeracker zijn afgestudeerde optometristen en hebben de nodige ervaring en deskundigheid om de oogmeting tot in de puntjes uit te voeren en om de resultaten vakkundig te interpreteren.

Maak een afspraak bij Optiek Vleeracker en onze medewerkers helpen je vakkundig verder. Indien er uit de metingen blijkt dat er geen refractiefout aan de oorzaak van de visuele klacht ligt, of we zien ongebruikelijke resultaten bij het opmeten van de sterkte, sturen wij je meteen door naar een oogarts. Ook voor kinderen en jongeren jonger dan 18 raden wij steeds aan om naar de oogarts te gaan.

Wij kunnen eveneens een i Profiler-meting uitvoeren, waarmee het oog wordt opgemeten op 1.500 punten. Dat is zo nauwkeurig dat we een "vingerafdruk" van het oog kunnen maken.

Hierbij worden er nachtelijke omstandigheden gesimuleerd waardoor we de sterkte kunnen opmeten over de volledige pupilopening en niet alleen op het centrale gedeelte van het oog. Dit geeft een zeer gedetailleerd beeld van jouw visueel profiel. Met deze informatie kunnen we I-Scription-glazen laten maken waarbij de nachtblindheid tot een minimum beperkt wordt.

Voor het opmeten van de multifocale glazen gebruiken we de Zeiss i. Terminal 2. Met dit toestel worden alle meetparameters digitaal vastgesteld voor geavanceerde, op maat gemaakte glazen. Het correct aanmeten van multifocale brilglazen speelt een sleutelrol in het maximaliseren van visueel comfort. Een slecht geplaatst multifocaal glas kan de gewenning tot wel 40% moeilijker maken. Onze medewerkers meten manueel de centrage na met de Terminal 2. De individuele parameters worden tot op een tiende millimeter nauwkeurig bepaald. Deze graad van precisie levert minder klachten, minder fouten en een meer ontspannen zicht op.

Optiek Vleeracker-Mechelen-Diensten-Oogmeting
Optiek Vleeracker-Mechelen-Diensten-Oogmeting

Wij houden rekening met alle resultaten om de benodigde correctie voor elk oog te bepalen. Jouw nieuwe glazen of lenzen zullen je haarscherp zicht bieden in alle omstandigheden zonder dat je je ogen nodeloos moet inspannen, ze droog worden of het draagcomfort op een andere manier beïnvloeden.

Ondervind je gezichtsproblemen of is de sterkte van je ogen al lang niet meer opgemeten? Contacteer ons of kom eens langs in onze winkel in Mechelen.