Optiek Vleeracker logo
Optiek Vleeracker

Nieuwsbericht

Zeiss UVProtect Technology

Zeiss UVProtect Technology

14 september 2018

Zonlicht voelt niet alleen als een weldaad, dat is het ook. De UV-straling heeft positieve effecten op de mens, zoals het aanmaken van vitamine D en melanine, een lichaamseigen bescherming tegen verbranding en de bron van uw mooi bruine huid.

Maar een teveel aan UV-straling heeft zeer nadelige effecten. Een snellere veroudering van de huid, rimpels, zonnevlekken, sproeten en in de ernstigste gevallen huidkanker.

Bovendien is UV-straling niet enkel een probleem in de zonovergoten zomer. Ook in de winter, wanneer het zonlicht veel minder intens aanvoelt, is er nog steeds aanzienlijke UV-straling.

Onze huid beschermen we met zonnecrème. Maar ook onze ogen en de omliggende weefsels kunnen beschadigd worden door UV-straling. De enige mogelijke bescherming voor onze ogen, zijn kwaliteitsvolle brilglazen die het UV-licht wegfilteren.

Slechts 1 op 5 brilglazen bieden een afdoende UV-filtering. 80% van de brillen biedt dus geen enkele bescherming aan de ogen. Dit kan op termijn leiden tot oogaandoeningen als staar, fotokeratitis en een veroudering van de kwetsbaarder huid rond de ogen.

ZEISS UVProtect Technology

De Duitse producent van hoogwaardige optische lenzen en brilglazen heeft de UVProtect Technologie ontwikkeld om de ogen een complete bescherming te bieden tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling.

De UVProtect Technology gaat verder dan de huidige norm en biedt een hogere bescherming tegen UV-straling, waardoor heldere brillenglazen de meeste schadelijke UV-stralen blokkeren.

Brilglazen met de Zeiss UVProtect technologie bieden dezelfde hoeveelheid UV-bescherming als hoogwaardige zonnebrillen.

Kom deze innovatie van Zeiss ontdekken bij Optiek Vleeracker!

<< Naar archief